Selecteer een pagina

Tja, als je de berichten mag geloven is het allemaal erg makkelijk. Niet dus.

Een paar jaar geleden schreef Daphne van Paassen in het blad van de vereniging Eigen Huis daarover een serie artikelen. En een tijdje daarna verscheen hierover een artikel in de Volkskrant. Al drie jaar oud nu, maar nog steeds actueel.

https://www.volkskrant.nl/beter-leven/waarom-het-zo-lastig-is-je-huis-te-verduurzamen~b6df84bb

En wat kun je hier nu mee?

De energietransitie begint steeds meer op stoom (fout woord…wink) te komen. Mensen worden zich meer en meer bewust van de noodzaak om het energiegebruik te veranderen in een duurzamer richting. Dus: handen uit de mouwen. Lees je in, bekijk met je buren je energierekening en zie waar de kansen liggen. Investeer in je eigen toekomst. Je bent nooit klaar met leren, toch?

In 1969 stond er voor het eerst een mens op de maan. Dat project kostte 10 jaar. Dan moeten wij zo’n energietransitie toch ook aankunnen?

En trouwens, Daphne schrijft het al, het begint eenvoudig: isoleren, want wat je bespaart, hoef je ook niet op te wekken. Dat is geen Rocket Science…